Terug

Sinds de oprichting van Condor Nederland in maart 1985 waren de activiteiten in hoofdzaak gericht op het op de markt brengen van alle artikelen uit het leverings-programma van de Duitse moedermaatschappij "Condor Werke". Als gevolg van de uitbreiding van de activiteiten m.b.t. de producten en markten bij Condor Nederland, heeft men in 2001 besloten om Condor Nederland te verzelfstandigen en verder te laten opereren onder de huidige naam Condor Benelux.

 

Deze verzelfstandiging gaf ons de mogelijkheid, ons op de reeds ingeslagen weg verder te ontwikkelen. Het leveringsprogramma werd verder uitgebreid om de

marktsegmenten, waar het merk "Condor" naam en faam had verworven, nog beter te kunnen bedienen. 

 

De merknaam "Condor" staat in de elektrotechniek synoniem voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Dit is dan ook een van de redenen waarom wij uiterst zorgvuldig nieuwe producten kiezen om toe te voegen aan ons leveringsprogramma. Niet alleen producten voor bestaande marktsegmenten zijn toegevoegd, maar ook productprogramma's voor nieuwe segmenten zijn door ons opgenomen.

De omvang van het leveringsprogramma en de naams-bekendheid in o.a. het marktsegment voor pompen en compressoren, hebben ertoe geleid dat wij bovendien, mede op verzoek van onze afnemers, destijds zijn gestart met een afdeling besturingstechniek. Op deze afdeling worden, met behulp van micro-processor gestuurde elektronica, besturingen ontwikkeld en gebouwd voor de afzonderlijke markten waarop wij actief zijn. Ook worden hier besturingen gebouwd geheel op klantenspecificatie. Flexibiliteit is
hier het sleutelwoord en serie-grootte is dan ook minder van belang. Indien gewenst verlenen wij ook assistentie bij het in gebruik stellen op locatie.
Termen als knowhow, flexibiliteit en stabiliteit zijn voor ons geen loze woorden, maar vormen de basis om ons succes verder uit te breiden.