Terug

Niveausensoren serie ENS... en TRA...

 

Deze relatieve drukopnemers meten de hydrostatische druk die wordt veroorzaakt door de hoogte van het vloeistofniveau gemeten vanaf de onderzijde van de meetcel. Een capillair in de kabel zorgt voor een open verbinding tussen de achterzijde van de meetcel en de heersende druk van de buitenlucht. Op deze manier wordt voorkomen dat een verandering in de atmosferische druk invloed heeft op de meet-waarde. Een verandering in de atmosferische druk van 1mbar zou anders resulteren tot een verandering van de meetwaarde van 1cm. 

Serie ENS...:

 

De keramische meetcellen toegepast in de ENS serie werken volgens het capacitieve meetprincipe. De sensoren zijn zeer nauwkeurig en goed belast tegen overdruk.

 

De robuuste RVS behuizing met een doorsnede van 40mm is voorzien van een kunsstof kap ter bescherming van de meetcel. Deze kap is voorzien van openingen en is, indien nodig, eenvoudig te verwijderen. Het capillair is bovendien voorzien van een filter om het indringen van vocht in de behuizing van de sensor te minimaliseren.

 

De ENS sensoren zijn tevens leverbaar in een EX-uitvoering.

Voor toepassing in een EX-omgeving is het gebruik van een zogeheten safety-barrier noodzakelijk! De safety-barrier in ons programma, type MTL 7787+, is hiervoor uitermate geschikt.

Serie TRA...:

 

De keramische meetcellen toegepast in de TRA serie werken volgens het principe van weerstandsmeting en is gebaseerd op de theorie van de brug van weedstone. De compacte messing behuizing met een doorsnede van 22mm en 85mm hoogte, maakt deze sensoren uitermate geschikt om toe te passen in combinatie met onze CRW... regenwaterbesturing.

 

De sensoren hebben een meetbereik van 0-250cm, een nauw-keurigheid van <1% (full scale), worden geleverd met een kabellengte van 20mtr en zijn tevens uitgerust met een beschermingskap.

Extra info en techn. gegevens ENS serie.
Extra info en techn. gegevens TRA serie.
Extra info en techn. gegevens MTL 7787+
Atex safety instr. NL, UK, Fr, GE
MTL 7787+

Click here to enlarge!

TRA instruction manual
GE, UK, FR.
ENS instruction manual GE,UK,Fr.