RVS-DN Digitale softstarter met gevanceerde motorbeveiliging

Herbergt unieke eigenschappen, zoals pompbesturing, energiebesparende functies, lage snelheid met elektronische omkeerschakeling. Range 8-3500A, 4-3000kW, 220-1000V. Sleutel eigenschappen zijn: eenvoudig te installeren en te gebruiken, solide design voor gebruik onder ruwe omstandigheden, 3e generatie processor technologie en keuze uit zes afmetingen

 

HRVS-DN Digitale softstarter met gevanceerde beveiligingen voor High and Medium Voltage

Herbergt unieke eigenschappen die gelijk zijn aan die van de RVS-DN. Range: 60-2500A,

100-25000kW, 1500-15000V (Raadpleeg de afdeling verkoop voor 1500-1800A, 13800-15000V). De HRVS-DN is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan versies. Eigenschappen zijn onder meer geintegreerde motorisolatie beveiliging en een keur aan opties om de softstarter overeenkomstig uw behoeften uit te kunnen voeren .

 

RVS-AX Analoge softstarter  
Analoge softstarter met beveiliging tegen overbelasting en ingebouwde bypass. Range:

8-170A, 490kW, 220-600V. Ontworpen voor kleine tot middelgrote motoren die werken onder zware omstandigheden. De softstarter is uitgevoerd in een aluminium behuizing voor een lichtgewicht maar solide bescherming.

 

Solstart Plus Analoge softstarter
Analogue softstarter met dubbel fase controle, beveiliging tegen overbelasting, stroom limiet en ingebouwde bypass. Range: 31-170A, 15-90kW, 220-600V. Softstart Plus voordelen zijn onder meer: dubbel fase controle, zowel de softstart- als de softstop functies zijn gecombineerd met ingebouwde motorbeveiliging.

 

RVS-DX Digitale softstarter met ingebouwde bypass
Vierde generatie, "full featured", microprocessor gestuurde digitale softstarter met ingebouwde bypass en nieuwe geavanceerde pomp- koppelcontrole. 
Range: 8-1100A, 4-600kW, 220-600V.

 

 

SOLSTART Miniatuur Analoge softstarter
Miniatuur analoge softstarter voor DIN-rail montage. Range: 8-58A, 4-90kW, 220-600V. Compact ontworpen om toegepast te kunnen worden in commercielle aplicaties.

 

SOLSTART 1P, 1-fase Analoge softstarter
1-fase mini analoge sofstarter voor OEM toepassing. Range: 1-18A, 240V. Deze compacte softstarter heeft een robuust design om toegepast te kunnen worden in de kleinste applicaties. De softstarter is eenvoudig te monteren en aan te sluiten en is een economisch antwoord op de hoge stromen bij applicaties zoals airconditioning en ventilatie.

 

SOLBRAKE DC Injection Brake Soft Starter
DC Injection Brake, for nood-stop en het veilig afremmen van motoren. Eigenschappen zijn onder meer: instelbare koppelkromme en remtijd met "automatic zero speed sensing". Range: 8-580A, 4-315kW, 220-690V.

Home

Solcon softstarters

Over Solcon

 

Solcon Industries is in 1977 opgericht als een dynamische "high-tech'' onderneming op het gebied van "power Electronics". Voor meer dan 30 jaar staat zij aan de top voor wat betreft de ontwikkeling en productie van softstarters en complete motor-management oplossingen voor industrie, scheepvaart, offshore, olie, gas en explosie-veilige toepassingen.

 

Gebruik makend van de modernste technologie en baanbrekende designs, gebaseerd op ervaringen uit het verleden, bieden de producten van Solcon de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid op langere termijn. 

 

Solcon is officieel erkend met ISO 9001:2000. De producten voldoen aan de leidende internationale standaards zoals CE, UL, cUL, EX, CCC en Gost-R. Verschillende digitale softstarters hebben type goedkeuring voor scheepvaart, marine, olie, gas en offshore applicaties bij Lloyds Register, Germanischer Lloyds, DNV, RINA of Italy en Mil-Std  (BV, ABS en overigen zijn ook beschikbaar, type test op verzoek). Niet voor niets wordt Solcon gezien als een van de marktleidende ondernemingen op haar gebied.

 

 

Solcon & Condor Benelux

 

Begin 2001 is Condor Benelux door Solcon aangesteld als exclusieve distributeur voor de Nederlandse markt. Tot 2001 werd Solcon in Nederland vertegenwoordigd door de firma Fanal die onder "brandlabel" voor velen jaren de producten op de markt heeft gebracht.

 

De overname van deze exclusieve distributie hield mede verband met het feit dat Condor destijds tevens de distributierechten heeft verworven van andere producten van Fanal welke aansloten op die productgroepen waarmee Condor naam en faam geniet in de verschillende marktsegmenten.

 

De producten van Solcon worden niet alleen als component aan de markt geleverd. Condor Benelux past deze producten eveneens toe in haar afdeling schakelkastenbouw, waar zij worden ingezet in besturingen voor o.a. de pompen- en de compressoren markt die op deze afdeling worden ontwikkeld en geproduceerd.

 

De samenwerking tussen Condor en Solcon is uiterst successvol gebleken voor beiden partijen en met enige trots kan gemeld worden dat Condor Benelux tot de lijst van meest succesvolle distributeurs van Solcon gerekend mag worden. 

Voordelen toepassing softstarters t.o.v. DOL of ster/driehoek start:

 

 

Voordelen toepassing softstarters t.o.v. frequentieregelaars:

 

 

 

Het programma softstarters van Solcon omvat navolgende typen: